Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Met onze gratis smartphone app Qaller kun je de Kwebbl telefooncentrale eenvoudig zelf bedienen. Even niet bereikbaar? Met één klik stel je in Qaller een doorschakeling of meldtekst in.
Met de betaalde Qaller Plus variant fungeert jouw smartphone als volwaardig kantoortoestel. Je kunt bellen en gebeld worden op het vaste telefoonnummer, ziet of collega’s in gesprek zijn en zelfs doorverbinden is mogelijk.

In deze handleiding staat beschreven hoe de Qaller app ingesteld en bedient kan worden. De functies van de Qaller app worden ook doorgenomen en uitgelegd.

Qaller downloaden en inloggen

Inlog genereren voor gebruiker

Elke gebruiker op een Kwebble centrale kan inloggen met de Qaller app. Om de inloggegevens te wijzigen van een gebruiker moet je ingelogd op het company panel. Ga naar gebruikers en klik op de knop. Genereer dan bij de gebruiker opnieuw het wachtwoord (dit wachtwoord is alleen met het genereren zichtbaar).

Kopieer de inlognaam en het wachtwoord en stuur deze op naar de gebruiker.
De gebruiker kan via de browser navigeren naar deze link: https://uc.panel.telador.nl/reseller:accensys_business_solutions_b_v/

Hier kan de gebruiker inloggen op het user panel.

Qaller App downloaden

Ga naar de Appstore (iPhone) of naar de Play Store (Android) om de Qaller App te downloaden. De makers van de Qaller app is de Digifoon Group BV en heeft een rood telefoon icoon.

Bij het installeren van de Qaller app zorg ervoor dat je overal toestemming geeft om de werking van de Qaller App goed te laten functioneren.

Inloggen

Het is mogelijk om in te loggen met de gebruikers inlog naam en wachtwoord maar er kan in het userpanel ook een Connect Code (koppel code) gegenereerd worden. Deze is voor 10 minuten geldig.

Om een Connect Code te genereren klik in het user panel van de gebruiker links bovenaan op de naam van de gebruiker en er zal een menu uitklappen. Onderaan dat menu staat Verbind Qaller. Als daarop geklikt is wordt er een Connect Code gemaakt.

Open de Qaller app en login met de Connect Code of gebruikers naam en wachtwoord.

Inlog scherm met gebruikersnaamInlog scherm met Connect Code

Qaller Interface

hoofd scherm

inkomende gespreksroutering

Bij de inkomende gespreksroutering kan er ingesteld worden hoe de gebruiker gesprekken ontvangt van de centrale.

Originele belplan volgen
Elke gebruiker heeft een eigen belplan. standaard is dat de telefoon voor 60 seconden bellen en dan ophangen. Het belplan is te wijzigen in de user panel.
Als Volg mijn originele belplan aangevinkt staat zal de telefoon binnen komen op het toestel.
Hiernaast staan ook nog vier manieren waarop de telefoon gebeld kan worden:

 • Fixed (Vast)
  Laat het vaste toestel van de gebruiker overgaan wanneer die wordt gebeld.
  (Let op: hiervoor moet de gebruiker wel gekoppeld zijn aan een vast toestel in de company panel)
 • Qaller
  Laat de Qaller app overgaan wanneer de gebruiker gebeld wordt.
  (Let op: hiervoor moet bij de gebruiker de Qaller Plus functie aanstaan via de gebruikers instellingen in de company panel)
 • Vamos
  Laat de VAMOS overgaan wanneer de gebruiker gebeld wordt.
  (Let op: Hiervoor moet de gebruiker de vast mobiel (VAMOS) functie aan hebben staan.)
 • Browser
  Laat het web bellen overgaan wanneer de gebruiker gebeld wordt.
  (Let op: hiervoor moet bij de gebruiker de web calls functie aanstaan via de gebruikers instellingen in de company panel)

Het is dus mogelijk om tegelijk op verschillende manieren bereikbaar te zijn of alleen op één manier.

Doorschakelen naar mijn Mobiele nummer
Via de instellingen van de Qaller app kan je eigen mobiele nummer instellen. Als je dan aanvinkt Doorschakelen naar mijn Mobiele nummer bij de inkomende gespreksroutering zal een gesprek wat de gebruiker ontvangt doorschakelen naar het mobiele nummer.

Let op: Wanneer een gebruiker gebeld wordt vanuit een belgroep of wachtrij wordt deze doorschakeling genegeerd. Deze doorschakeling werkt alleen wanneer er direct intern gebeld wordt naar de gebruiker.

Doorschakelen naar mijn Voicemail
Deze optie is zichtbaar wanneer de persoonlijke voicemail functie staat ingesteld op het company panel bij de gebruikers instellingen. Wanneer deze optie staat aangevinkt is zal de beller direct worden doorgeschakeld naar de persoonlijke mailbox.

Let op: Wanneer een gebruiker gebeld wordt vanuit een belgroep of wachtrij wordt deze doorschakeling genegeerd. Deze doorschakeling werkt alleen wanneer er direct intern gebeld wordt naar de gebruiker.

Doorschakelen naar contact
Als je dan aanvinkt Doorschakelen naar mijn Mobiele nummer bij de inkomende gespreksroutering zal een gesprek wat de gebruiker ontvangt doorschakelen naar een mobiel nummer van één van de contacten in je mobiele telefoonboek of een nummer uit de centrale.

Let op: Wanneer een gebruiker gebeld wordt vanuit een belgroep of wachtrij wordt deze doorschakeling genegeerd. Deze doorschakeling werkt alleen wanneer er direct intern gebeld wordt naar de gebruiker.

Uitgaande Nummerweergave

Met de uitgaande nummerweergave (Outgoing Caller ID) het uitgaande nummer waarmee de gebruiker belt gewijzigd worden. In de eerste afbeelding hiernaast zie je dat de gebruiker uitbelt met het nummer +31850090344. Rechtsboven in de afbeelding staat een icoon van een oog. Wanneer er op het oogje wordt gedrukt zal de gebruiker anoniem uitbellen.

In de tweede afbeelding zijn er verschillende nummers te selecteren waarmee de gebruiker kan uitbellen. Deze nummers zijn toe te voegen via de company panel bij de gebruikers instellingen. Er is in de afbeelding te zien dat de gebruiker kan kiezen voor drie verschillende nummers. Dit kan handig zijn als de gebruiker vanaf verschillende nummers moet bellen.

Qaller Instellingen

Als de gebruiker rechtsboven in het hoofdscherm op het tandwiel drukt kunnen de instellingen van de Qaller App gewijzigd worden.

Uw Mobiele nummer
Met deze instelling kan je jou mobiele nummer instellen om de inkomende gesprekken naar je mobiele nummer te laten doorschakelen bij de inkomende gespreksroutering.

Connectie voorkeuren
Deze instelling is alleen zichtbaar wanneer de Qaller Plus functionaliteit aanstaat.
Met de connectie voorkeuren kan je instellen wanneer Qaller data mag gebruiken. Standaard maakt de Qaller app verbinding met het internet als er een Wifi of mobiel data netwerk beschikbaar is. Als je niet wilt dat de Qaller app data gebruikt kan je Callback inschakelen. Wanneer iemand dan naar de gebruiker belt zal er gevraagd worden om het later nogmaals te proberen.

Bij de geavanceerde regels kan ingesteld worden of de Qaller app gebruikt van data mag maken als het verbonden is met Wifi, 4G, 3G en 2G.

Kinder slot
Hiermee kan er een pincode ingesteld worden waarmee de Qaller app pas geopend wordt wanneer deze pincode wordt ingevoerd.

Uitloggen
Om de gebruiker uit te loggen van de Qaller app kan er aangevinkt worden dat je wilt uitloggen. Daarna zal de knop voor het uitloggen geactiveerd worden.

Qaller Plus

De Qaller plus functie kan via de company panel aangezet worden bij de gebruiker instellingen. 

Met deze functie is het mogelijk om te bellen en gebeld te worden met de Qaller applicatie. Wanneer deze functionaliteit aanstaat zal er op het hoofdscherm onder de gebruikers naam een knop voor het telefoonboek zichtbaar zijn en een knop voor een toetsenbordje (dialpad).

Bellen met de Qaller Plus

Om te bellen, klik op Telefoonboek of op het blauwe dialpad icoon.

Bellen vanuit Telefoonboek

Wanneer je het telefoonboek opent zie je eerst alle contacten. Bovenaan kan je filteren op:

 • de contacten die in je mobiel staan
 • nummers van de collega's die in de centrale staan.
  (Het is zichtbaar of de collega ingesprek is of niet. Dit wordt aangegeven met Idle, Ringing en Busy.)
 • belplannen die staan geconfigureerd op de centrale in het company panel.

Om te zoeken in de contacten kan de blauwe knop ingedrukt worden. Voer volgens een naam in en het telefoonboek zal dan gefilterd worden.

Bellen met de dialpad knop

Wanneer de blauwe dialpad knop wordt aangedrukt zal het onderstaande scherm zichtbaar worden.

Klik op de toets met het toetsenbordje (dialpad) om een nummer in te toetsen.
Handig: je kunt ook een nummer plakken, bv vanuit whatsapp of internet.

Wacht / Hold: Zet het gesprek in de wacht. De andere kant zal dan de wachtmuziek van de centrale horen.
Dempen / Mute: Hiermee wordt de microfoon uitgeschakeld.
Luidspreker / Speaker: Zet het gesprek op luidspreker.
Opnemen / Record: Neem het gesprek op (hiervoor dient gespreksopname te zijn ingeschakeld)
Toetsen / Keypad: Toon het toetsenbord om bijvoorbeeld een keuze te maken in een keuzemenu.
Doorverbinden / Transfer: Verbind het gesprek door naar een ander nummer.

Qaller als beheerder

Wanneer iemand die beheerder rechten heeft is ingelogd op de Qaller app zullen die de mogelijkheid hebben om niet alleen de routering van hun eigen toestel te wijzigen maar ook de routering van bel plannen in de centrale.


Om de routering van een beplan te bewerken drukt u eerst op de tekst naast "Edititing" zoals in de linker afbeelding aangegeven. Daarna kunt u een belplan selecteren die u wilt wijzigen. Als voorbeeld is er in deze centrale een belplan aangemaakt met twee omleidingen.

Wanneer dit belplan (31850160192) wordt geselecteerd in de Qaller app zien we dat dit belplan doorgeschakeld kan worden naar een aantal opties. Ook zijn de twee omleidingen zichtbaar een te beheren via de Qaller app (Flow Controls):

 • No labels